Wie zijn wij

Enthousiaste ondernemers, winkeliers en marktkoopmannen

Wij zijn de ondernemers, winkeliers en marktkoopmannen op en rondom het Marie Heinekenplein en vinden de negatieve aandacht die de HEXIT krijgt ongegrond.

Wij zijn van mening dat het verplaatsen van de uitgang van de Heineken Experience een goede zaak is. Niet alleen om de aanloop vanuit de Heineken Experience te vergroten naar onze terrassen, winkels en de Albert Cuypmarkt, maar ook voor de veiligheid op de Stadhouderskade.

De horeca en retail heeft het in heel Nederland de afgelopen jaren zwaar gehad. Bedrijven zoals Heineken trekken ieder jaar weer nieuwe toeristen en dagjesmensen naar de stad. Daar mogen we trots op zijn. Uiteraard begrijpen wij de mening van een aantal bewoners dat het wat drukker gaat worden op en rondom het plein, dankzij de HEXIT. Echter, het plein en het gebied hier omheen wordt op dit moment niet optimaal gebruikt. De capaciteit van het plein kan het aantal uitgaande Heineken Experience bezoekers met gemak aan. De piekmomenten zijn overdag – precies het minst druk bezette moment op het plein.

Mede door het groot onderhoud en het aantrekkelijker maken van het Marie Heinekenplein hopen wij op een sfeervol plein waar iedereen zich welkom voelt. Of dit nou bij ons op de terrassen is of alles daar omheen.

Ben jij ook voor meer levendigheid op het plein? Steun ons dan door de petitie te tekenen.

Alvast dank!

Contact

Eelco Wynia
Mail: info@hexit.nl
Tel: 06 13 56 13 64

Stem ook vóór veiligheid en levendigheid in de Pijp!